دانلود تحقیق جوش قوس الکتریکی
جوش قوس الکتریکی
جوش قوس الکتریکی یکی از متداول ترین روشهای اتصال قطعات کار می باشد، ایجاد قوس الکتریکی عبارت از جریان مداوم الکترون بین دو الکترود و یا الکترود و یا الکترود و کار بوده که در نتیجه آن حرارت تولید می شود. باید توجه داشت که برای برقراری قوس الکتریک بین دو الکترود و یا کار و الکترود وجود هوا و یا یک گاز هادی ضروری است. بطوریکه در شرایط معمولی نمی توان در خلاء جوشکاری نمود.
انتخاب صحیح الکترود برای کار
انتخاب صحیح الکترود برای جوشکاری بستگی به نوع قطب و حالت درز جوش دارد مثلاً یک درز V شکل با زاویه کمتر از ۴۰ درجه با ضخامت زیاد حداکثر با قطر اینچ که معادل ۲ میلیمتر است برای ردیف اول گرده جوش استفاده می گردد تا کاملاً در عمق جوش نفوذ نماید. ولی چنانچه از الکترود با قطر بیشتر استفاده شود مقداری تفاله در ریشه جوش باقی خواهد ماند. که قدرت و استحکام جوش را تقلیل می دهد.
انتخاب صحیح الکترود( از نظر قطر(
بایستی توجه داشت که همیشه قطر الکترود از ضخامت فلز جوشکاری کمتر باشد هر چند که در بعضی از کارخانجات تولیدی عده ای از جوشکاران الکترود با ضخامت بیشتر از ضخامت فلز را به کار می برند. این عمل
مشاهده ميشود كه خروجي ترانسفورماتور جوشكاري ميتواند بصورت جرياني متناوب موجي يا يك جريان موجي مستقيم باشد. بمنظور ايمني ولتاژ خروجي ترانس جوشكاري بين ۵۰-۱۰۰ ولت محدود ميشود اگرچه ميزان جريان خروجي ممكنست تا ۵۰۰ آمپر برسد.
شكل زير يك نوع وسيله جوشكاري را نشان ميدهد كه قسمت اصلي آن يك ترانسفورماتور كاهنده و قسمت اتصالات براي كنترل جريان كه متناسب با اندازه الكترود انتخاب ميگردد.
ديگري نيز لازمست كه مراعات شود.
۱- اطمينان حاصل كنيد منبع تغذيه دستگاه توسط كليد فيوز اعمال گردد بنابراين دستگاه را ميتوان از شبكه برق اصلي جدا نمود. و دسترسي به اين كليد در هر زمان به آساني ميسر باشد.
۲- اطمينان حاصل كنيد سيم رابط اوليه دستگاه جوش در مقابل صدمات مكانيكي مسلح شده و عايقبندي آن براي فشار برق تغذيه تا حد V415 مناسب است.
۳- اطمينان حاصل كنيد كه عايقبندي كليه كابلها سالم و صدمه نديده باشند و ترمينالها مطمئن و بيعيب هستند در صورت مشكوك بودن نبايستي از دستگاه استفاده كنيد مگر دستگاه توسط برقكار ماهري چك شود.
۴- اطمينان حاصل كنيد بدنه دستگاه با كابلي كه بتواند تحمل جريان ثانويه را داشته باشد به زمين ارت شده است.
۳- سيم اتصال زمين: اين اتصال براي كليه مدارات جوشكاري لازمست كه قطعه كار بدنه دستگاه و ساير اسكلتبندي فلزي را كه ممكنست در تماس با مدار برق جوشكاري قرار گيرند به پتانسيل زمين ارتباط دهد.
انتخاب وضعيت جريان و استفاده از كابلهاي مناسب جوشكاري يك اصل مهم ايمني بشمار ميرود. زيرا بايد توجه داشت در صورت عدم رعايت مسائل فوق چه عيوبي ممكنست در عمل بوجود آيد.
مهمترين عيوب به شرح زير است:
۱- بدي اتصالات
۲- استفاده از كابلهاي درازي كه نياز به آن طول نباشد (به سبب افت ولت بيش از حد)
۳- عايقبندي خراب
نميشود زيرا جوشكار در ضمن جوشكاري زمانهائي صرف تعويض الكترود، تفالهزدائي از ناحيه جوش و غيرو مينمايد. نسبت درصد بين زمانيكه عملاً جوشكاري انجام ميشود يا بعبارت ديگر قوس الكتريكي جريان دارد به زمانيكه كار جوش كاري انجام ميگيرد زمان بهرهبرداري (Duty Cycle) ناميده ميشود.
زمان بهرهبرداري
(كه كل مدت جوشكاري مساويست با زمان برقراري جوش + صرف وقتهاي جنبي در ارتباط با جوشكاري)
مسير ترانسهاي جوشكاري مدت زمانيكه تحت برقراري جريان ماكزيمم قرار ميگيرند (Duety Cycle) …………………..
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- دقت فرمایید بعد از خرید فایل ، روی دکمه سبز کلیک کنید و سپس روی دکمه قرمز دانلود کلیک کنید .
- جهت دیدن آموزش نحوه دانلود فایل اینجا کلیک کنید
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با شماره 09353877793 واتساپ کارشناس پشتیبان فایلیا تماس بگیرید.