دانلود تحقیق خدمت رسانی در سیره پیامبر اعظم


در حال بارگذاری
17 می 2021
نوع فایل : word (قابل ویرایش)
حجم فایل : 1 مگابایت
تعداد صفحات : 7صفحه
۶۰۰۰ تومان
خرید

خدمت رساني در سيره پيامبر اعظم(ص)

در آموزه هاي تربيتي اسلام و اهل بيت (عليهم السلام) مسأله خدمت رساني از جايگاه ويژه اي برخوردار است و طبق آنچه پيامبر اعظم(ص) فرموده اند، وظيفه هر مسلمان وظيفه شناس و مسئوليت پذير در هر پست و مقامي كه باشد اين است كه در امر خدمت رساني و همدردي با ساير مسلمين كوشا باشد. در اين مقاله به اهميت مسأله خدمت رساني پرداخته شده و سپس به بيان و شرح وظايف مسئولان نظام مي پرداختند تا آن كه فرمايند:
«من سر مؤمنا فقد سرني و من سرني فقد سرالله
كسي كه مؤمني را شاد كند، مرا شاد كرده است و كسي كه مرا شاد كند، خدا را شاد نموده است
امام صادق(ع) فرمود:
رسول خدا(ص) اوقات خود را به طور منظم و عادلانه بين اصحاب و مسلمانان تقسيم نموده بود. همه آنان را به طور مساوي و به يك چشم نگاه مي كرد؛ هرگاه مشغول نماز بود و شخصي نزد او مي آمد، آن حضرت (ص) نمازش را به طور خواري واگذاريد، يقين داشته باشيد كه در حق ضعفا ستم روا داشته ايد
همدردي؛ معيار مسلماني        
در سيره آن حضرت(ص) خدمت رساني وظيفه هر فرد مسلمان و جزو برنامه هاي اصلي رسالت ايشان است. اهميت اين مطلب به حدي است كه در اين زمينه مي فرمايد:
مسلمان وظيفه شناس و مسئوليت پذير، در هر پست و مقامي كه باشد، در امر خدمت رساني همت نمايد و تلاش خود را مضاعف گرداند.
خدمت رساني، وظيفه مسئولان         
هر فردي در جامعه مسلمين به اندازه استعداد و كارآيي خود، وظيفه خدمتگذاري به همنوعانش را برعهده دارد. ميزان خدمتي كه مردم از هر شخص يا گروه اجتماعي دقيق و موشكافانه است.
در حديث شريف نبوي مي خوانيم كه:
خداوند از بنده خويش در مورد جاه و مقامش سوال مي كند؛ همان گونه كه درباره مالش سوال مي كند پس مي فرمايد: اي بنده من! به تو مقام دادم، آيا با آن، مظلومي را ياري كردي يا به فرياد غمگيني رسيدي؟
●خدمت رساني به صورت ناشناس      
پيامبر (ص) روزي با يكي از ياران خود در صحراي مدينه براي كاري مي رفت كه پيرزني را بر سرچاهي مشاهده كرد. او مي خواست از چاه آب بكشد و به خيمه اش ببرد، اما در كار خود ناتوان بود.
آن حضرت(ص) نزديك رفت و فرمود: اي مادر! آيا مي خواهي برايت از چاه آب هركس يك حاجت برادر خود را برآورد، چنان است كه در همه روزگار خدا را عبادت كرده است.
احوال پرسي و عيادت
تمام افراد جامعه به نوعي از لطف و بزرگواري پيامبراعظم(ص) برخوردار بودند و در اين ميان تكريم حضرت(ع) نسبت به ياران نزديكش از همه چشم گيرتر بود. سيره كريمانه ايشان دربرخورد با اصحاب، باعث ايجاد ارتباط عاشقانه و وحدت فكري و اجتماعي مي شد؛ به طوري كه همه خود را وابسته به اين كانون عشق و ايثار مي كند و هرگاه مريض شود، از او عيادت نمايد و هرگاه از دنيا رفت، در تشييع جنازه اش شركت نمايد۱۰
نيكي به همسايه  
حفظ حرمت همسايه و توجه داشتن به ارزش هاي انساني، از وظايف اخلاقي مسلمانان است.
پيامبر اكرم(ص) در اين زمينه سفارش نموده است: اگر خواستار آن هستيد كه خداوند و فرستاده اش شما را دوست داشته باشند، با همسايگان خود به نيكي رفتار ●انفاق و ايثار       
يكي از اموري كه در زندگي درخشان پيامبر(ص) مي درخشد و در كنار برنامه هاي نخستين ايشان قرار دارد، انفاق با مال است. انفاق و ايثار آن بزرگوار به فقرا و مستمندان به اندازه اي بود كه هيچ كس را از نزد خود مأيوس و نااميد رد نمي كرد.
روزي مرد فقيري نزد آن حضرت(ص) آمد و درخواست كمك مالي كرد. نزد پيامبر(ص) چيزي نبود بنابراين به فقير فرمود: مشكل تو، به خواست خداوند حل …………….

 

 

 

مطالب فوق فقط متون های ابتدایی تحقیق  بوده اند . جهت دریافت کل ان  در۷ صقحه  ، لطفا ان را خریداری نمایید .
خرید
  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • دقت فرمایید بعد از خرید فایل ، روی دکمه سبز کلیک کنید و سپس روی دکمه قرمز دانلود کلیک کنید .
  •   جهت دیدن آموزش نحوه دانلود فایل اینجا کلیک کنید
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با شماره 09353877793 واتساپ کارشناس پشتیبان فایلیا تماس بگیرید.