دانلود تحقیق دانستنی-هایی-از-تغذیه
(( دانستني هايي از تغذيه ))
رژيم غذايي و مراقبت تغذيه ايي امري بسيار ضروري مهم است كه بايد به آن توجه شود تا :
۱ . سلامت بدن حفظ شود.
- بيماريهاي كه در اثر سوء تغذيه بوجود مي آيد پيشگيري شود.
- قدرت روحي و جسمي حفظ شود.
تحقيقات نشان داده است افرادي كه از عمر طولاني تري بر خوردارند داراي خصوصيات زير هستند:
- هر روز بطور مرتب صبحانه مي خورند.
- در هر وعده حجم غذاي كمي مصرف مي كنند.
- همواره وزن ثابتي دارند.
- گوشتهاي كم چربي، مرغ، ماهي، تخم مرغ، فرآورده هاي لبني بدون چربي يا كم چرب غلات و حبوبات از منابع كم كالري و با كيفيت بالاي پروتئين مي باشند.
مصرف ۳-۲ بار ماهي در هفته مي تواند خطر ابتلاء به بيماريهاي قلبي و آلزايمر را كاهش دهد.
۳- چربي با افزايش سن، بر مقدار چربي بدن افزوده مي شود.
مصرف زياد چربي باعث افزايش خطر ابتلاء به چاقي ، بيماريهاي قلبي، عروقي، فشارخون بالا، دیابت و برخي از سرطانها ميشود.
محدوديت شديد در مصرف چربي باعث كمبود مواد مغذي و كاهش وزن شود. روغن هاي گياهي و مايع ( زيتون، كلزا، ذرت، گلرنگ ، سويا ، گردو، كنجد، آفتاب گردان ) استفاده كنيد.
توجه :
- مصرف گوشت قرمز به علت چربي پنهان محدود نمائيد.
- چربيهاي قابل رؤيت گوشت را تا حد امكان قبل از پخت و مصرف جدا نمائيد مواد غذايي با چربيهاي بالا مثل كله پاچه، مغز، دل و قلوه اجتناب كنيد.
- مصرف سوسيس ، كالباس و همبرگر را به حداقل برسانيد.جذب ويتامين ب ۶ : با بالا رفتن سن كاهش مي يابد.مصرف اين ويتامين در كاهش خطر بيماريهاي قلبي و عروقي و سكته قلبي موثر است. اين ويتامين در بهبود حافظه و كاركرد ذهني نيز مؤثر است.
جگر گوساله، سيب زميني، موز، عدس، اسفناج از منابع خوب ويتامين است.
كمبود ويتامين ب ۱۲ و اسيد فوليك : باعث سوء تغذيه پروتئين مي شوند كه در دوران سالمندي شايع است.
ويتامين ب ۱۲ در خون سازي و سلامت سيستم عصبي ضروري است.
بيماراني كه مبتلا به ورم معده هستند مستعد كمبود اين ويتامين هستند.
گوشت قرمز، ماهي، تخم مرغ، و لبنيات از منابع اين ويتامين هستند.
اسيدفوليك براي پيشگيري از تصلب شرائين ، افسردگي ، و ساير اختلالات عصبي و شناختي مثل آلزايمر در سالمندان شديدا تاكيد مي شود. مي توانيد از جوانه گندم، لوبياي قرمز، اسفناج، كلمسالمندي به كلسيم،آهن – روي و منيزيم نياز دارند.
كمبود مواد مغذي باعث شديد شدن بيماريها در سالمندان مي شود.
كلسيم: چون در سن بالا جذب كلسيم كاهش مي يابد بنابراين بايد لبنيات مثل شير- ماست- پنير- دوغ- كشك- بستني- كلم – قلم گوساله- لوبياي سويا و ساردين با استخوان استفاده شود، چون غني از كلسيم هستند.
- براي كليه زنان بالاي ۵۰ سال كه تحت درمان با استروژن نيستند و همه افراديكه بالاي ۶۵ سال دريافت مكمل روزانه كلسيم ضروري و مفيد است.
آهن: كمبود آهن موجب كم خوني، احساس خستگي و ضعف مي گردد. نياز مردان و زنان سالمند به آهن يكي مي باشد.
آهن در انواع گوشت ها، جگر، گاو، گوساله، زرده تخم مرغ، حبوبات (عدس ) سويا، مغز ( تخمه آفتابگردان – پسته – بادام و … ) غلات سبوس
- در آب و هواي گرم
- هنگام استفاده از داروهاي ملين و مدر
- در مواقع ابتلا به اسهال يا تب .
گروههاي اصلي مواد غذاي :
- گروه شير و لبنيات شامل : شير، ماست، پنير،كشك و بستني است.
ارزش غذايي يك ليوان اگر ۲۴۰ ميلي ليتر باشد آنگاه ارزش غذايي يك ليوان شيركم چرب بانك ليوان ماست كم چرب، با يك قوطي كبريت پنير ( ۶۰-۴۵ گرم ) ۲ ليوان دوغ كم نمك، يك ليوان كشك و با ۵/۱ ليوان بستني معادل است.
- هر كدام از موارد فوق يك سهم ناميده مي شود.
در طول يك روز حداقل ۳-۲ سهم از موارد فوق در رژيم غذايي باشد.
مثال :
يك ليوان ماست كم چرب + يك ليوان شيركم چرب
يك ليوان شيركم چرب + يك قوطي كبريت پنير………………
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- دقت فرمایید بعد از خرید فایل ، روی دکمه سبز کلیک کنید و سپس روی دکمه قرمز دانلود کلیک کنید .
- جهت دیدن آموزش نحوه دانلود فایل اینجا کلیک کنید
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با شماره 09353877793 واتساپ کارشناس پشتیبان فایلیا تماس بگیرید.