دانلود تحقیق ناهنجاریهای کروموزومی
مقدمه
کروموزومها ساختارهايي هستند که ژنهاي سلولها بر روي آنها سوارند. هر گونه تغييري در اين ساختمانها باعث بروز ناهنجاريهايي در بدن موجود زنده ميشود. تغييرات ساختماني نياز به شکستگي در کروموزومها دارد. در اين نوع تغييرات تعداد کل کروموزومها ثابت بوده و فقط ساختمان آنها تغيير ميکند. بسته به تعداد شکستگي ، موضع آنها و روشهايي که قطعات شکسته شده بهم متصل ميگردند انواع مختلفي از تغييرات ساختماني را امکان پذير ميسازد.
ميوه بزرگتر و با کيفيت بهتر توليد ميکند.
تاريخچه
در سال ۱۹۵۹ با دو کشف همزمان ، عصر نويني در ژنتيک پزشکي شروع شد، يکي آنکه لوژن و همکارانش دريافتند که کودکان مونگولسيم يا مبتلا به سندرم داون ، در سلولهاي بدني خود به جاي ۴۶ کروموزوم ۴۷ عدد دارند و کشف ديگر اينکه ، فورد و همکارانش و ژاکوب و استرانگ براي نخستين بار به وجود ناهنجاريهاي کروموزومي در بيماران مبتلا به اختلال در نمو جنسي پي بردند.
ناهنجاريها در تعداد کروموزومها
سلولهاي سماتيک گياهان و جانوران عالي معمولا داراي کروموزومهاي زوج هستند (۲n). بدين معني که از هر کروم
يوپلوئيدي
- ديپلوئيد: اکثريت موجودات که به صورت جنسي تکثير مييابند به اين صورت اند اما جلبکها و قارچها در بيشتر چرخه زندگي خود به صورت هاپلوئيد ميباشند.
پلي پلوئيد: به موجوداتي گفته ميشود که تعداد مجموعه کروموزومي آن از دو بيشتر ميباشد. يکي از روشهايي که اين حالت را ايجاد ميکند لقاح يک تخمک با بيش از يک اسپرم است. تري پلوئيدي (۳n) يک نمونه از پلي پلوئيد ميباشد. تري پلوئيدها کميابند، زيرا در صورت قادر به زنده ماندن، به علت نقص در توليد گامت عقيماند. چرا که در ميوز ، بين دو دسته از سه دسته کروموزوم سيناپس صورت ميگيرد اما
- از تريزوميهاي ديگر ميتوان به تريزومي ادوارد (تريزومي در کروموزوم شماره ۱۸) و يا پاتو (ترويزومي در کروموزوم شماره ۱۳) اشاره کرد.
- ناهنجاريهاي کرموزومهاي جنسي: از آن جمله به سندرم ترنر ميتوان اشاره کرد که مونوزومي در کروموزوم جنسي است يعني فرد ماده ، بجاي xx بودن ، xo است. اين تنها نوع حذف کروموزومي است که قابل تحمل ميباشد و افراد قابليت بقا دارند. از اين دسته ناهنجاريها ميتوان به سندرم کلاين فلتر (xxy) و سندرم xyy ، تريزومي xxx نيز اشاره کرد.
ناهنجاريهاي ساختاري کروموزومها
تغييرات ساختماني احتياج به شکستگي در کروموزومها دارد. در اين نوع تغييرات ، تعداد کل کروموزومها ثابت بوده و فقط ساختمان آنها تغيير ميکند. در اثر شکستگي ، ممکن است قطعات حاصل بهم وصل نشوند و در نتيجه قطعه بدون سانترومر از بي
- گردد. از آن جمله ميتوان به مضاعف شدگي جايگاه ژنB (bar) در مگس سرکه اشاره کرد که هر گاه تعداد اين قطعه از يک عدد به دو تا برسد، شکل چشم مگس سرکه ميله اي و وقتي سه تا شود ميلهاي مضاعف ميگردد.
واژگونيها (Inversions): در اين حالت مقدار ماده ژنتيکي هم ثابت است، اما ترتيب اين ماده ژنتيکي ، بهم خورده و ترکيبات جديدي ايجاد ميشود. کروموزومهاي داراي واژگوني ، در هنگام جفت شدن (تشکيل سيناپس) در ميتوز ايجاد دايرههايي در جهت عکس کروموزوم طبيعي همولوگ خود ميکنند. به نظر …………………………..
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- دقت فرمایید بعد از خرید فایل ، روی دکمه سبز کلیک کنید و سپس روی دکمه قرمز دانلود کلیک کنید .
- جهت دیدن آموزش نحوه دانلود فایل اینجا کلیک کنید
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با شماره 09353877793 واتساپ کارشناس پشتیبان فایلیا تماس بگیرید.