دانلود تحقیق نقش-تکنولوژی-در-توسعه
۱- مقدمه
ارتباطات و توسعه يكي از چالش برانگيزترين مباحث درعرصه علوم اجتماعي، اقتصاد ، سياست و فرهنگ طي پنج دهه اخير در سطح جهان بوده است.
مطالعات در اين زمينه بخصوص پس از جنگ جهاني دوم مورد توجه صاحب نظران و بود كه عمدتاً براساس الگوهاي غربي نوسازي ايجاد شد اما پس از آن (از دهه ۸۰ به بعد) به كمك تحقيقاتي كه در محتواي رسانه ها و حوزه ارتباطات بين الملل انجام شد اين خوش بيني كمرنگ شد”۱٫
با همه اين ، خوش بيني يا بد بيني نسبت به تاثيرات ارتباطات و بالطبع آن وسايل ارتباط جمعي توجه و تاكيد بر اين موضوع را كاهش نداد و امروز بيشتر از گذشته اين مسئله مورد بررسي و تحقيق قرار مي گيرد.
بحث اساسي اين است كه آيا ارتباطات و رسانه ها تسهيل كننده ، توسعه هستند يا تنها منجر به اين مهم مي شوند كه به عنوان يكي از اساسي ترين ابزارهاي كشورهاي توسعه يافته در مصرفي شدن كشورهاي كمتر توسعه يافته عمل كنند.
واقعيت اين است كه رسانه ها عامل اصلي و اساسي توسعه سياسي هستند اما ابزار اساسي و بنياني بوده اند كه كشورهاي كمتر توسعه يافته را از نظر اقتصادي وابسته و مصرف زده وسايل ارتباط جمعي را بعنوان محرك اصلي توسعه اجتماعي ( آگاهي ) و بالطبع آن توسعه اقتصادي مي دانند.
از الگوي آنان بعنوان الگوي علت – معلولي ، خطي و يا الگوي حاكم ياد مي شود.
ب) ارتباطات سلطه بخش (بدبينانه)
به نظر مخالفان نظريات خوش بينانه ، جريان يكسويه و عمودي پيام از سوي وسايل ارتباط جمعي با انعكاس گسترده اخبار يكسويه به سلطه امپرياليسم خبري انجاميده است اين امپرياليسم با گسترش ابعاد ديگر پيام به سلطه ارتباطي يا سلطه ارتباطات در جهان انجاميده است و سلطبطور كلي كاركردها و خدمات زير بخشي از امكانات اينترنت است كه مورد بهره برداري عمومي واقع مي شود:
کارکردهای اينترنت
۱- پست الکترونيک(ارسال و دريافت پيامها و نامه ها)
۲- سرويس دسترسی به اطلاعات(بانکهای اطلاعاتی )
۳- سرویس گروههای تخصصی (عضويت در گروههای خاص)
۴- دسترسی به کامپيوتر از راه دور
۵- سرویس خبری(مجلات و روزنامه ها)
۴- اينترنت و توسعه
بزرگراههاي اطلاعاتي حامل بهترين و بدترين محتويات هستند و سئوالات زير خوش بيني يا بد بيني درباره اينترنت را به تصوير مي كشد:
• اينترنت در خدمت تساوي جهاني يا تشديد كننده نابرابري ها ؟
• آيا امپرياليسم خبري ، ارتباطي و فرهنگي حاكم شده است ؟
• حاشيه نشينان دهكده جهاني چه نقشي دارند؟ ( يك / سوم مردم جهان برق ندارند و
ــ زيرساختها و امكانات عمومي (در دسترس بودن ظرفيتها، و خدمات عمومي پايه همچون حمل و نقل و مخابرات)؛
ــ تسهيلات كسب و كاري و اجتماعي (در دسترس بودن ظرفيت و خدمات انكوباتوري براي توسعه شركتهاي تازهپا؛ پاركهاي صنعتي/ فناوري/ علمي، مدارس/ مؤسسات آموزشي/ دانشگاهها، تسهيلات ورزشي و گردشگري)؛
ــ ساختار اقتصادي (قالب و تركيب)؛
نظريههاي مختلف پيرامون توسعه اقتصادي
توسعه اقتصادي، دامنه وسيعي از دغدغهها را دربرميگيرد. اكثر اقتصاددانان مقوله محوري در توسعه اقتصادي را “رشد اقتصادي” ميدانند. بسياري از رهبران شركتهاي تجاري، با نوعي سادهانديشي، توسعه اقتصادي را به اتخاذ سياستهاي دولتي مناسب و عاقلانهاي محدود ميكنند كه منجر به افزايش رقابتپذيري شركتها و صنايع كشور ميشود. بعضي ديگر نيز معتقدند كه دولت بايد نقش فعالتري در هدايت اقتصاد كشور بازي كند و در واقع “توسعه اقتصادي” را چيزي معادل “سياست صنعتي كشور” ميدانند. از نگاه دوستداران محيطزيست، توسعه اقتصادي بايد توسعه پايداري باشد كه نظامهاي
نظريه اقلام اساسي
نظريه “اقلام اساسي” نيز بخشهاي صنعتي را به عنوان مقولات پايهاي فرض كرده و توسعه اقتصادي را به صورت رشد پايداري اقتصادي در درازمدت تعريف ميكند. پيشران
عاقلانهتر و سودمندتر از ايجاد تنوع در پايه اقتصادي يك منطقه يا كشور است. فعاليتهاي اقتصادي كه مقيد به مكان و آمار (يعني آنهايي كه در ارتباط تنگاتنگ با منابع ويژه، وروديها يا بازارها نيستند)، نيستند جذب مناطقي خواهند شد كه يا حجم بازارشان به اندازه كافي بزرگ باشد، يا نوعي شرايط اقتصادي مناسب را به سود صادركنندگان ايجاد كند…………………
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- دقت فرمایید بعد از خرید فایل ، روی دکمه سبز کلیک کنید و سپس روی دکمه قرمز دانلود کلیک کنید .
- جهت دیدن آموزش نحوه دانلود فایل اینجا کلیک کنید
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با شماره 09353877793 واتساپ کارشناس پشتیبان فایلیا تماس بگیرید.