دانلود تحقیق سویا
سويا
سويا گياهي است با نام علمي clycin max و نام انگليسي soybean و از خانواده papilionaceae يكساله و خودگشن كه مقام نخست در تامين روغن گياهي در جهان را داراست. اين گياه بومي آسيا به خصوص منطقه منچوري چين و ژاپن است.
سويا يكي از مهمترين گياهان روغني پروتئيني به شمار ميرود و بذر سويا بر مبناي وزن
لذا توليد ارقام جديد كه از ميزان عملكرد بالايي برخوردار است، احساس ميشود. يكي از راههاي اصلاح عملكرد گونههاي خودگشن مانند سويا، استفاده از روش دورگگيري و انتخاب در نسلهاي در حال تفكيك و توليد لاينهاي خالص ميباشد.
در بسياري از مراكز تحقيقاتي جهان با اين روش توانستهاند ارقام جديدي كه همچون كلارك ۶۳، آمسوي، هاراسوي و غيره را بدست آوردند و لاينهاي خالص اين آزمايشات
سويا براي اولين بار در سالهاي ۱۳۱۰٫۱۳۱۶ از چين توسط مهندس مهدوي، رييس وقت دانشكده كشاورزي كرج، به ايران آورده شد. همچنين در سالهاي ۱۳۱۸٫۱۳۱۹ هم انواع مختلفي از سويا از آلمان وارد كشور شد و مورد آزمايش قرار گرفت. بعدها در سال ۱۳۴۶ بوسيله شركت سهامي خاص توسعه كشت دانههاي روغني رواج پيدا كرد و امروزه به صورت كشت شناخته شده در كشورمان ايران رايج است.
گياهشناسي
سويا گياهي است از خانواده Papilionaceae و از تيره لگومينوز و با نام علمي Glycin max ميباشد. گياهي است يكساله با ريشههاي راست و عميق و انشعابات جانبي زياد كه روي آنها غدهها يا گرههاي تثبيت كننده ازت قرار دارد. ساقه سويا معمولاً راست و انشعابات آن به نوع تيپ رشدي آن بستگي دارد. ارتفاع ساقهها بين ۴۰ تا ۲۰۰ سانتيمتر ميباشد و اصولاً پوشيده از كرك ميباشد. كركها به رنگ قهوهاي، خاكستري و كوتاه هستند. برگها
تركيبات دانه
دانه سويا در مجموع داراي۶۰ درصد پروتئين و روغن بوده كه نشاندهنده ارزش غذايي بالاي سويا ميباشد. ميزان پروتئين دانه سويا از ۳۵ تا ۵۰ درصد تغيير ميكند كه مقدار متوسط آن ۴۰درصد ميباشد. سويا همچنين داراي كلسيم، آهن و ويتامينهاي مختلف ميباشد كه در تغذيه انسان و دام اهميت دارند. كنجاله حاصل از دانه روغنكشي شده هم
كمتر خسارت ببيند. به همين جهت براي كشتهاي زود (بهاره) بهتر است از ارقام ديررس مثل گرگان سه استفاده نمود و در كشتهاي دوم و تاخيري، ارقام متوسط رس مثل سحر و زود رس مثل ويليمامز مناسبتر است. همچنين به علت شرايط خاص آخر فصل (سرد شدن هوا و شروع بارندگيهاي پاييزه) ارقام متوسط رس و زودرس به علت اينكه سريعتر مراحل رشدي را تكميل ميكنند، در حقيقت از شرايط نامناسب آخر فصل ميگريزند.
نياز آبي و دور آبياري سويا به طوركلي بستگي به رقم و شرايط آب و هوايي منطقه مورد كشت دارد، اما در سه مرحله گلدهي، غلافدهي و پرشدن دانه، آبياري سويا اهميت و حساسيت بيشتري داشته و در صورت بروز تنش، خسارت شديدي به عملكرد خواهد شد. ريشه سويا تا عمق ۱۵۰ سانتيمتري خاك رشد كرده و در مناطقي كه سفره آب بالاست (كردكوي)، ميتوان آن را بدون آبياري كشت نمود.
پوسيدگي زغالي
يكي از مهمترين بيماريهاي شايع سويا است كه سبب خسارت شديدي به مزارع سويا شده و عملكرد را شديداً كاهش ميدهد و عمدتاً در مراحل آخر رشدي گياه خود را نشان داده و با خشكانيدن بوتهها، سبب رسيدگي زودتر و كاذب گياه ميشود، به شكلي كه غلافها ظاهراً رسيده به نظر ميرسند، ولي دانهها پر نشده و وزن دانه شديداً كاهش مييابد.
قارچ عامل اين بيماري، Macrophomina phaseoli ميباشد و متاسفانه در منابع رقم مقاوم و يا متحمل به آن معرفي نشده است. مشخص شده كه با توجه به اين كه قارچ در برداشت سويا ميتواند به دو صورت مستقيم يا غيرمستقيم صورت گيرد. در برداشت مستقيم افت محصول بستگي به تسطيح زمين، رقم و ارتفاع اولين گره داراي غلاف خواهد داشت و در صورتي كه اين ارتفاع بالا باشد، ميتوان مستقيماً با كمباين محصول را برداشت نمود و افت محصول بسيار كم خواهد بود، ولي در صورت كم بودن ارتفاع، اولين غلافبندي و ناهموار بودن زمين براي كاهش افت محصول حاصل از برداشت بهتر است كه ابتدا بوتهها توسط دست درو و سپس توسط كمباين كوبيده شود. در صورت برداشت دو مرحلهاي، بايد …………………
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- دقت فرمایید بعد از خرید فایل ، روی دکمه سبز کلیک کنید و سپس روی دکمه قرمز دانلود کلیک کنید .
- جهت دیدن آموزش نحوه دانلود فایل اینجا کلیک کنید
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با شماره 09353877793 واتساپ کارشناس پشتیبان فایلیا تماس بگیرید.