دانلود تحقیق فاسد شدن مواد غذایی
مقدمه:
يكي از راهكارهاي مهم دربه حداقل رساندن فساد مواد غذايي استفاده از بسته بندي صحيح ومتناسب با محصول درتمامي مراحل توليد ماده غذايي است. درجاييكه روشهاي بسته بندي ضعيف باشد، مقادير زيادي از غذا وكالاهاي ديگر از بين خواهد رفت . علاوه براين، هربسته بندي اصولي، جذاب وقابل رقابت دربازار، ارزش افزوده قابل توجهي در پي خواهد داشت چرا كه بسته بندي قابل رقابت با ديگر كشورها باعث حضور موفق دربازارهاي جهاني خواهد بود. روش اتمسفر تغيير يافته (MAP) يكي ازروشهاي سودمند ومفيد دربسته بندي موادغذايي است. اين روش به معناي
معمولا اتمسفر درون بسته هاي MAP، بسته به نوع محصول از غلظت بالاي CO2 و پايين O2 جهت كاهش سرعت تنفس وكاهش توليد اتيلن استفاده مي شود. البته تغييرات درمقادير O2 و CO2نبايد از حد بحراني تجاوز كند.
عوامل موثر درايجاد وابقاء اتمسفر درون بسته هاي MAP :
۱- سرعت تنفس محصول ۲- نفوذ پذيري فيلم ها نسبت به O2 و CO2
هر دو فاكتور نامبرده تحت تاثير دما مي باشند. مهمترين فاكتور درحفظ كيفيت وطولاني نمودن زمان نگهداري ميوه و سبزيجات پس از برداشت درجه حرارت است. بيشتر واكنشهاي فيزيكي، بيوشيميايي، ميكروبيولوژي، فيزيولوژي كه
مطالعات پيشين
(۱۹۷۶) Kim, B. D. Hall , C. B. مطالعه برروي ثبات واستحكام گوجه هاي قرار گرفته درمعرض غلظت پايين اكسيژن
(۱۹۸۵) Geeson, J.d. Brawne , K. D , Maddison, K., Sheered, J. Guarraldi, f. مطالعه برروي بسته بندي اتمسفر تغيير يافته جهت افزايش عمر نگهداري گوجه ها
(۱۹۸۷) Lougheed E.c. مطالعه بررروي اثرات متقابل اكسيژن ، دي اكسيد كربن، دما واتيلن كه ممكن است
اتمسفر بستهبندي:
– اتمسفر بسته بندي در قارچها تحت شرايط ثابت ونوساني دما
باتوجه به شكل مقابل
- براي هردوگروه دمايي ثابت ونوساني دمادرطي زماني ۲۴ ساعت، غلظت CO2 از ۰% به ۵/۸ % افزايش وغلظت O2 از ۲۱% به ۶% كاهش يافت.
درطي ۱۲ روز انبارماني ، اتمسفر درون بسته هاكه دردماي ثابت C °۴ نگهداري شده بودند، غلظت O2 و CO2 به ترتيب در ۵% و ۵/۹ % ثابت باقي
– زمانيكه بعداز ۲ روز دمايي ، دما به كاهش يافت، غلظت CO2 تقريبا به همان مقدار اوليه ۸% خود بازگشت درحاليكه غلظت O2 افزايش يافت ولي به مقدار اوليه ۵/۳ % خود باز نگشت.
اتمسفر بسته بندي درگوجه فرنگي تحت شرايط ثابت ونوساني دما
- غلظت O2 و CO2 بعد از ۶ يا ۷ روز انبار ماني به ۵% رسيد.
غلظت O2 دردماي ثابت c130 درطي ۳۵ روز انبار ماني تقريباثابت باقي ماند درصورتيكه
رطوبت نسبي داخل بسته هاي گوجه فرنگي
- اشباع شدگي هوا از رطوبت بعد از ۱۰ روز انبار ماني در مورد گوجه فرنگي صورت گرفت.
- باهر افزايش دما RH درون هر بسته به سرعت كاهش يافته ودر RH ، ۹۰% ثابت باقي ماند وزمانيكه درجه حرارت به دماي Optimal بازگردانده شد، بطور ناگهاني رطوبت نسبي به ۱۰۰% بازگشت.
هابين گروه قارچهاي بسته بندي شده دردماي ثابت وديگر گروه ها ظاهر شد.
- توليد استالدهيد واتانول درقارچ ها: اتانول محصول اصلي درتنفس بي هوازي درقارچ ها تحت همه شرايط انبار ماني بود.
– مقدارتجمع اتانول به طورقابل ملاحظه ي بيشتر از استالدهيد بود.
– اتانول واستالدهيددرقارچهايي كه تحت شرايط MA نگهداري شده بودند، درمقايسه باآنهايي كه درهوا نگهداري شده بودند، درمقادير بالايي بعد از ۱۲ روز انبارماني تجمع يافته بودند.
– تجمع اتانول تحت شرايط MA دردماي ثابت ، ۹/۱ برابر بيشتر از ميران اتانول درشرايط نگهداري درهوا بود، اماتحت شرايط نوساني دما، ميزان اتانول ۴/۲۴ برابر بيشتر ازميزان اتانول توليد شده درشرايط نگهداري درهوا بود.
تجمع يافته بودندوسرعت متوسط تجمعشان سريعتر بود، از قرارmg kg1 day1 3/3 تحت شرايط نگهداري درهوا در مقايسه با mg kg1 day1 9/1 و mg kg1 day1 1 به ترتيب براي قارچها و گوجهها در همان شرايط.
– بيشترين ميزان تجمع اتانول واستالدهيد تحت شرايط نوساني دما بود.
صفات كيفي گوجه فرنگي نگهداري شده تحت شرايط ثابت °C 13 و (°C 23-13) در بستههاي MA و شرايط نگهداري در هوا
صفات كيفي مورد ارزيابي:
- رنگ……………..
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- دقت فرمایید بعد از خرید فایل ، روی دکمه سبز کلیک کنید و سپس روی دکمه قرمز دانلود کلیک کنید .
- جهت دیدن آموزش نحوه دانلود فایل اینجا کلیک کنید
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با شماره 09353877793 واتساپ کارشناس پشتیبان فایلیا تماس بگیرید.