دانلود تحقیق مروری بر کاربردهای مواد جانبی حاصل از کارخانجات چرم و سالامبور در تغذیه طیور گوشتی


در حال بارگذاری
3 سپتامبر 2021
نوع فایل : word (قابل ویرایش)
حجم فایل : 1 مگابایت
تعداد صفحات : 11صفحه
۸۵۰۰ تومان
خرید

با توجه به افزايش سريع جمعيت سالهاي اخير و تغيير در الگوي مصرف گوشت در كشور، تقاضا براي مصرف گوشت مرغ در كشور رشد فزاينده‌اي را نشان مي‌دهد. علم تغذيه نقشي اساسي را در موفقيت اين صنعت بر عهده دارد. از افقهاي جديد موجود براي فرمولاسيون اقتصادي جيره، استفاده و اختصاص دادن درصدي از جيره به خوراك غير متداول مي‌باشد. از جمله خوراك غير معمول موجود، ضايعات توصيه مي گردد. بهرحال آنچه نهايتاً مي‌توان نتيجه گيري نمود اين است كه ضايعات چرم مي‌تواند جايگزين مناسبي به جاي پودر ماهي در جيره‌هاي بر پايه ذرت و سويا باشد.

كلمات كليدي:‌
ضايعات،‌تغذيه طيور، چرم و سالامبور
مقدمه:
با توجه به افزايش سريع جمعيت سالهاي اخير و تعبير در الگوي مصرف گوشت در كشور، تقاضا براي مصرف گوشت مرغ در كشور، رشد فزاينده‌اي را نشان مي‌دهد. همچنين برگشت سريع سرمايه در صنعت مرغداري، موجب جذب سرمايه‌هاي هنگفت به اين صنعت شده است. علم تغذيه نقشي اساسي زباله‌هاي خانگي و شهري، فضولات حيوانات مزرعه و اخيراً ضايعات كارخانجات چرم و سالامبور اشاره نمود.
گاو بومي ايران با جمعيت ۷/۶ ميليون رأس حدود ۵/۳۱ درصد توليد پروتئين حيواني در داخل كشور را به خود اختصاص داده است. سهم توليد گوسفند با جمعيت ۵۱٫۴۹۹۹٫۰۰۰ رأس خود حدود ۴۴ درصد كل گوشت قرمز توليدي كشور مي‌باشد. از هر جلد پوست سنگين در كارخانجات چرم و سالامبورسازي بطور ۵/۱-۱ كيلو ضايعات خام باقي مي‌ماند كه فساد پذيري سريعي داشته اما ارزش مواد خام حاصل از چرم سازي:
پوست
پوست، بزرگترين عضو بدن را تشكيل مي‌دهد و چون قشر نازكي كليه سطح بدن را پوشانده است وزن پوست حدود ۷ درصد وزن بدن مي‌باشد از سه لايه ابيدرم، ‌كوريوم و بافت زير پوستي تشكيل شده است. طي روند چرم‌سازي، اپيدرم همراه بامواهاي زبر به طريق واكنش شيميائي Na2S و Ca(OH)2 جدا مي‌شود. كوريوم لايه‌اي از پوست است كه براي توليد چرم به كار مي‌رود. بافت زير پوستي شامل كلاژن و بافت چربي است. ۴۰% پوست قابل تبديل به چرم مي‌باشد و بقيه پوست به عنوان جدول يكبه خوبي نشان مي‌دهد كه ميزان ليزين تراشه‌هاي نرم پوستكمتر از پروتئينهاي گوشت است، ميزان پائين تريپتوفان به علت محتوي كم بافت ماهيچه‌اي و رگهاي خوني و همچنين غدد چربي و عرق است. ميزان گلايسين تراشه هاي نرم پوست بالاست از آنجائي كه گلايسين بسهولت متابوليزه مي‌شود وقتي مقدار زيادي از آن به حيوان خورانده مي‌شود مشكلي بوجود نمي‌آورد.

۲- ضايعات ناشي از توليد چرم كروم:
ضايعات ناشي از چرم سازي كرومي عمدتاً شامل تراشه هاي زير پوست. تراشه‌ها، تكه‌هاي رنگي مي‌باشد. مقدار پروتئين خام اين ضايعات ۸۵-۸۰% مي‌باشد و تركيب چرم‌نهايي متفاوت است. ۵- مواد تجزيه شده حاصل از ضايعات چرم:
فرآورده هاي ناشي از اين ضايعات ناشي از فرآوري جير مي‌باشد كه از مواد حائز اهمين كار آگلوتين مي‌باشد كه بخصوص در چرمهاي با منشاء گوسفندي توليدي مي‌شود. در چرم با منشاء خرگوش ماده ديگري به نام تونامين توليد مي‌شود كه حائز اهميت تر از كاراگلوتين مي‌باشد.

آزمايشات تغذيه‌اي ضايعات چرم در طيور گوشتي
در يك آزمايش جايگزيني كلاژن حاصل از عمل‌آوري قليايي تراشه‌هاي زير پوست ناشي از چرم‌سازي كرمي به جاي كنجاله با دام زميني در جيره‌رشد جوجه‌هاي گوشتي مورد استفاده قرار گرفت تيمارهاي آزمايش حاوي صفر، ۴/۶، ۶/۲، ۱۸/۲۸،‌كلاژن جايگزين شده بادام زميني بودند نتايج تجزيه و تحليل آماري به خوبي نشان داده كه اختلاف معني داري بين ارزش بيولوژيكي پروتئين خام وجود ندارد (۰۵/۰ <P)‌قابليت هضم ظاهري در تمام گروههاي آزمايشي مشابه بود و در نهايتمشخص گرديد كه از خوراك مساوي با جيره شاهد گرديد بهرحال اين آزمايش نيز به خوبي نشان داد كه ضايعات جرم مي‌تواند به عنوان يك منبع حيواني در جيره هاي جوجه‌هاي گوشتي به جاي پودردهي در جيره‌هاي بر پايه ذرت و وسويا مورد استفاده قرار گيرد.

جنبه‌بندي و پيشنهادات
ضايعات چرم يكي از فرآورده‌هاي فرعي صنايع دباغي است كه از عمل آوري تكه‌هاي چرم به دست مي‌آيد. ضايعات حاصل از مراحل چرم سازي شامل تراشه‌هاي نرم پوست، سر پشم حيواني، كلاژن مي‌باشد كه اين ضايعات تركيباتي نزديك به پودر ماهي دارند و عمدتاً جايگزين پودر ماهي در جيره طيور مي‌شوند نتايج آزمايشات متعدد حاكي از اقتصادي بودن افزودن ضايعات چرم به جيره‌هاي ……………….

 

 

 

 

مطالب فوق فقط متون های ابتدایی تحقیق  بوده اند . جهت دریافت کل ان  در۱۱صقحه  ، لطفا ان را خریداری نمایید .
خرید
  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • دقت فرمایید بعد از خرید فایل ، روی دکمه سبز کلیک کنید و سپس روی دکمه قرمز دانلود کلیک کنید .
  •   جهت دیدن آموزش نحوه دانلود فایل اینجا کلیک کنید
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با شماره 09353877793 واتساپ کارشناس پشتیبان فایلیا تماس بگیرید.